Nieuws

START: maandag 29 april 2024 (doorlopend tot einde seizoen)

SPELREGELS en veelgestelde vragen

APP clubladder – ANDROID  
(bv: Samsung, OnePlus, Motorola, Huawei, google phones)

APP clubladder – IOS 
(Apple)

Op onze club willen we onze leden dichter bij elkaar brengen.

Ben jij een echte beginner, of zoek je mensen om mee te kunnen spelen tijdens het zomerseizoen? Dit online laddertornooi is een leuke en snelle manier om nieuwe mensen te leren kennen binnen de club. Meld je aan en binnen 2 weken speel je je eerste ladderwedstrijd op jouw niveau. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

Deelnemen aan de clubladder is heel eenvoudig

 1. Maak je lidmaatschap in orde op onze club 
 2. Meld je aan op de clubladder via de bovenstaande link
 3. Stel je eigen team samen (dubbel dames; dubbel heren; dubbel gemengd) of schrijf je alleen in (enkel dames; enkel heren)
 4. Selecteer je speelsterkte
 5. Kies wanneer en hoe vaak je graag speelt
 6. Download de app (via bovenstaande link) en maak het nog eenvoudiger om alles te volgen

1 speler registreert het team. De andere speler hoeft zich niet apart aan te melden. In de eerste ronde wordt je ingedeeld op basis van je ingegeven speelsterkte. Nadien wordt je plaats op de clubladder bepaald door de wedstrijdresultaten en kan je dus stijgen of dalen in de rankings terwijl je leuke wedstrijden speelt.

Rondes

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een e-mail met meer informatie over de volgende wedstrijd. De Hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen en de winnaar registreert de resultaten van een wedstrijd. Die resultaten worden aan het einde van de ronde verwerkt door het systeem. Je kan rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen

De clubladder loopt de hele zomer tot eind september. Je kan je het gehele zomerseizoen inschrijven voor de clubladder. Je kan rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. 
Let op: Indien het laddertornooi voorbij is, word je automatisch opnieuw ingeschreven voor het volgende zomerseizoen met hetzelfde team, tot je je afmeldt.

Spelregels

Je speelt je match op een uur tijd. Als je uur voorbij is en de wedstrijd nog niet voorbij is, wint diegene die voorstaat in aantal sets of met het winnend aantal games indien er een gelijkstand is. Bij 6-6 wordt er een tiebreak gespeeld. De winnaar registreert de score.

Reservatie terreinen

Wanneer je wedstrijd ingepland staat, moet je zelf via twizzit je reservatie uitvoeren voor je terrein.
Moesten er daar problemen mee zijn, gelieve ons dan te contacteren op info@heraklestennis.be.

Inschrijven Ethnicraft / Live Light CLUBLADDER enkel dames 

 

We zijn verheugd dat de lentelessen en zomerkampen wederomveel bealngstelling genieten.

Het paaskamp (8-12 april 2024) en zomerkampen (26-30 augustus 2024 & 8-12 juli 2024) zijn ondertussen reeds volzet.
Voor de andere kampen in juli (1-5 juli 2024) en augustus (5-9 augustus & 19-23 augustus) zijn er nog een aantal plekjes vrij.

Schrijf je snel in via volgende link: 

inschrijvingslink voor zomerkampen

Ook voor de lentelessen (midden april tot eind juni) kan je momenteel nog inschrijven maar LET OP, de inschrijvingen komen vlot binnen dus wees er snel bij! Alle informatie over beschikbaarheden, tarieven en de inschrijvingsprocedure vindt u via volgende link:

inschrijvingslink voor lentelessen

 

 

 

Herakles tennis is een erkende Antwerpse Sportvereniging.

Hou zeker de clubkalender in de gaten want we gaan er deze zomer een lap op geven. Op de planning staan een aantal toffe tennisevents zoals een retro tennis tornooi, ons gekende 21 juli tornooi en om het seizoen af te sluiten wordt er een fluo tennis tornooi georganiseerd. Daarnaast kan je dit jaar deelnemen aan de clubladder, een tornooi dat doorheen het hele seizoen door gespeeld kan worden en dit tegen mensen van jou eigen niveau.

Noteer alvast in uw agenda:

 • maandag 29 april 2024 - start laddertornooi
  Zorg dat je zeker je lidgeld voor deze datum voldaan hebt zodat je kan inschrijven.
  meer weten?

 • zaterdag 22 juni 2024 - Retro tennis tornooi
  Verkleed jezelf in je favoriete retro tennisheld en ga voor winst!

 • zondag 21 juli 2024 - 21 juli (nationale feestdag) tornooi
  Tornooi in het thema van de Belgische driekleur.

 • zaterdag 14 september 2024 - Fluo tennis tornooi
  Dit wil je niet missen, een waar 'glow in the dark' tennisfeest op locatie.

 

Wij kijken er alvast uit naar uit om deze onvergetelijke momenten met jullie allemaal te delen!

In de winter van 2023-2024 heeft onze club geïnvesteerd in 8 all-weather 'grand clay' kunstgravel tennisterreinen. Met deze investering streeft de club ernaar om de leden de ultieme tenniservaring te bieden. De aanleg van deze nieuwe terreinen verloopt goed op schema en eind maart 2024 zullen we aankondigen wanneer de velden volledig bespeelbaar zullen zijn. Op dat moment zal ook de officiële opening van ons zomerseizoen plaatsvinden.

Welkom Samuel, de nieuwe uitbater van Herakles Tennis. Met zijn ruime ervaring in de horeca zijn we als tennisclub zeer verheugd over het partnerschap dat Samuel met ons aangaat. Samuel streeft ernaar om het onze leden zo aangenaam mogelijk te maken op onze club. Een levendige en gastvrije sfeer staan voorop, waarbij ons clubhuis niet alleen een plek zal zijn om te tennissen, maar ook een bruisende ontmoetingsplaats voor alle leden. De komst van Samuel zal ongetwijfeld een frisse wind door ons geliefde clubhuis doen waaien. Genieten van een hapje of drankje op de club wordt dit seizoen een waar genot. Neem zeker een kijkje op de nieuwe menukaart wanneer je voor je eerste wedstrijd van het jaar langskomt, want Samuel heeft diverse nieuwe items toegevoegd waarvan we zeker zijn dat ze in de smaak zullen vallen bij onze leden. Hou ook zeker de website en sociale media in de gaten voor onze geplande evenementen deze zomer. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en verwelkomen Samuel van harte in ons team.

 

Voor alle vragen over ons clubcafé of voor het organiseren van bedrijfsevents en het huren van het clubhuis, kan u bij hem terecht. Contact: events@heraklestennis.be 

 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Sinds 1975 staat Royal Herakles Tennis Club synoniem voor kwaliteit, passie en gemeenschap in de tenniswereld. Gelegen in het hart van Berchem (Pulhof), een steenworp afstand van Antwerpen, bieden wij een prachtige tenniservaring in een rustige en residentiële omgeving.

Met gloednieuwe kunstgravel terreinen, die we met trots voor het seizoen 2024 zullen openen, streven wij ernaar om onze leden altijd de beste faciliteiten te bieden. Onze club is constant in ontwikkeling en we zijn verheugd om onze faciliteiten voortdurend te verbeteren en uit te breiden.

Bij Royal Herakles Tennis Club draait het niet alleen om tennis; het draait om gemeenschap en familie. Met meer dan 700 actieve leden is onze club een levendige en bruisende gemeenschap van tennisliefhebbers van alle leeftijden en niveaus.

Naast onze state-of-the-art tennisinfrastructuur kunnen leden ontspannen en socializen in ons gezellige clubhuis met een zonnig terras, genieten van onze kinder-speelhoek in de tuin en ontspannen met vrienden en familie op onze 4 pétanquevelden.

Of je nu een ervaren speler bent of net begint, bij Royal Herakles Tennis Club vind je een warme en gastvrije omgeving waar je je tennisvaardigheden kunt verbeteren, nieuwe vrienden kunt maken en deel kunt uitmaken van een geweldige tennisgemeenschap.

We nodigen je van harte uit om lid te worden van onze club en deel uit te maken van onze tennisfamilie. Tot snel op onze tennisterreinen!

Vincent Gommers - Voorzitter

© website powered by Twizzit.com