De geschiedenis van de Royal Herakles Tennis Club vindt zijn oorsprong bij Herakles Hockeyclub, opgericht in 1938. Onze tennisclub, trots op zijn afkomst, draagt nog steeds het originele logo van de hockeyclub. In 1975 zagen we het licht als een officiële tennisclub. Hoewel Herakles hockeyclub gelegen is in Lier, kan u de tennisclub in Berchem terugvinden.

Vanaf 2012 bieden wij onze leden de mogelijkheid om het hele jaar door te spelen op vier all-weather tennisbanen. Dankzij deze kunstgravelbanen is het mogelijk om zelfs tijdens de wintermaanden te tennissen, mits de temperaturen dit toelaten. Royal Herakles Tennis Club was pionier in het aanbieden van dergelijke moderne tennisfaciliteiten.

In 2015 hebben we ons clubhuis grondig gerenoveerd. Hiermee hebben we een moderne en gezellige ontmoetingsplek gecreëerd waar leden voor en na de wedstrijden kunnen ontspannen. Naast onze uitstekende faciliteiten mogen we met trots ook enkele geweldige tennistalenten binnen onze club verwelkomen. 

Onze prestaties op het veld liegen er niet om. In 2022 werden onze interclubteams kampioen en vice-kampioen van België. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we in 2024 maar liefst acht nieuwe kunstgravelbanen aan onze faciliteiten toegevoegd.

Sinds 1975 staat Royal Herakles Tennis Club synoniem voor kwaliteit, passie en gemeenschap in de tenniswereld. Onze club is gelegen in het hart van Berchem (Pulhof), op een steenworp afstand van Antwerpen, en biedt een prachtige tenniservaring in een rustige en residentiële omgeving.

Met onze gloednieuwe kunstgravelbanen, die we met trots voor het seizoen 2024 zullen openen, blijven wij ons inzetten om onze leden de beste faciliteiten te bieden. Royal Herakles Tennis Club is een club die zich constant ontwikkelt. Wij zijn enthousiast om onze faciliteiten voortdurend te verbeteren en uit te breiden, en kijken ernaar uit om je binnenkort op de baan te verwelkomen!

Bij Royal Herakles Tennis Club draait het niet alleen om tennis; het draait om gemeenschap en familie. Met meer dan 700 actieve leden is onze club een levendige en bruisende gemeenschap van tennisliefhebbers van alle leeftijden en niveaus.

Naast onze state-of-the-art tennisinfrastructuur kunnen leden ontspannen en socializen in ons gezellige clubhuis met een zonnig terras, genieten van onze kinder-speelhoek in de tuin en ontspannen met vrienden en familie op onze 4 pétanquevelden.

Of je nu een ervaren speler bent of net begint, bij Royal Herakles Tennis Club vind je een warme en gastvrije omgeving waar je je tennisvaardigheden kunt verbeteren, nieuwe vrienden kunt maken en deel kunt uitmaken van een geweldige tennisgemeenschap.

We nodigen je van harte uit om lid te worden van onze club en deel uit te maken van onze tennisfamilie. Tot snel op onze tennisterreinen!

Vincent Gommers - Voorzitter